Summa sidvisningar

måndag 14 oktober 2013

Första dagen på älgjakten 2013/2014

 AVSNITT 1/3

Japp då kom den stora dagen för oss i Åboholms jaktlag, samling 07.00 vindskyddet för genomgång av regler,ansvar samt lottning av pass.
Första drevet blev bråtenvägen från bägge sidor där Roland/Troj ,Anton/Isa och Hasse tog Bergvattnasidan medans Uffe/Morris och Stefan Ö/Baloo gick lilla källarefallssidan!
När drevet gick igång så small det 3 skott ganska omgående på pass 13 där Per stod på landsvägen och bröt omkull en ståtlig 12a som blev liggandes på ena körfältet. Drevet gick vidare och hundar skällde överallt runt oss ,Troj hade fart på ko&kalv som gick bakåt...
Källarefallssidan blev det mkt skällande på ,med Baloo och Morris i toppform så kunde det åter smälla på pass 13 där Per nu åter fick älg i pass. Ko , kalv & tjur och med ett välriktat skott kunde kalven påskjutas och ett eftersök tog sin början.
Efter lite omställning och väntan på att Stefan O skulle komma i pass så small 3 snabba skott från hygget där Stefan skulle ut på, väl där möttes han av en halt kalv så det var bara att fyra av Sauern och anropa efter Pappa Roland som kom ut på eftersöket med Troj där i stället.
Efter ett bra spårande kunde den hittas i sårlega och efter ett avfångningsskott gjorts kunde det konstaterats att vänster framben var av... Efter lite funderingar så tyckte Roland och Stefan att Anton kunde prova att gå eftersök med sin Isa där Per sköt på kalven vid landsvägen för säkerhets skull och för att få lite träning!
Efter lite spårning så kunde det även där hittas en kalv.......
Det visade sig att den kalven som Stefan sköt var trafikskadad och i riktigt dåligt skick med avbrutet framben och sår på hals samt väldigt inflammerad i ben/bog.

Nu var det bara att ta nya tag och det skulle bli den härliga Bosjömossen....!
Drevare denna gång blev Stefan O/Troj,Per,Albin och Henrik. Med alla utplacerade så tog drevarna fart mot älgarna som visade sig vara väldigt få men en av dom fick Troj tag på och den satte fart och försökte smita ut på fel plats,fel tid och på fel gubbe,för där stog nämligen Masken!!! Pang pang och en ko  låg raklång och stirrade mot himlen och inte långt därefter kom Troj.
Nu påbörjades det digra arbetet med att få upp alla 4 djuren till slakthuset för att flås och hängas upp!!!
Detta var första dagen av 3 fortsättning följer..,//Lasse





Inga kommentarer: